U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Sambal boontjes-puree met kip ketjap en kokos

30 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelpuree Naturel (750 g)
  • 400 g kipfilet
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 50 ml ketjap manis
  • 400 g gebroken sperziebonen
  • 2 tl sambal oelek
  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)
  • 1 el geraspte kokos
  • 3 el gebakken uitjes
  • 50 g kroepoek

Bereiding:

  • Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
  • Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de kipfilet in 6 minuten bruin en net gaar. Snipper intussen de ui.
  • Schenk de ketjap over de kip en verwarm nog 2 minuten. Schep de kip uit de pan en houd onder een deksel warm. Veeg de pan schoon.
  • Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de pan. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak ze in 8 minuten beetgaar. Schep de sambal erdoor.
  • Verdeel de puree over de boontjes, leg de deksel op de pan en laat de puree op matig vuur in 5 minuten zacht worden.
  • Schenk de helft van de kokosmelk erbij. Verwarm de puree met de boontjes nog 8 minuten. Roer af en toe en voeg extra kokosmelk toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
  • Verdeel de kip ketjap over de puree en bestrooi met de kokos. Serveer met de uitjes en de kroepoek.
  • Zet de pan op tafel en laat iedereen zelf opscheppen van deze favoriet met kip en pikante boontjes. Lekker met kroepoek en gebakken uitjes!
  • Liever zonder vlees? Neem een plantaardige kipvervanger of tofu.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 680 kcal
  • 37 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 51 g koolhydraten
  • 31 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 3,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen