Sambal boontjes-puree met kip ketjap en kokos
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Haal de aardappelpuree uit de diepvries, zo kan de puree alvast iets ontdooien.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit in een ruime koekenpan 2 eetlepels olie. Bak de kipfilet in 6 minuten bruin en net gaar. Snipper intussen de ui.
- Schenk de ketjap over de kip en verwarm nog 2 minuten. Schep de kip uit de pan en houd onder een deksel warm. Veeg de pan schoon.
- Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in de pan. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de sperziebonen toe en bak ze in 8 minuten beetgaar. Schep de sambal erdoor.
- Verdeel de puree over de boontjes, leg de deksel op de pan en laat de puree op matig vuur in 5 minuten zacht worden.
- Schenk de helft van de kokosmelk erbij. Verwarm de puree met de boontjes nog 8 minuten. Roer af en toe en voeg extra kokosmelk toe zodat de puree romig en smeuïg blijft.
- Verdeel de kip ketjap over de puree en bestrooi met de kokos. Serveer met de uitjes en de kroepoek.
- Zet de pan op tafel en laat iedereen zelf opscheppen van deze favoriet met kip en pikante boontjes. Lekker met kroepoek en gebakken uitjes!
- Liever zonder vlees? Neem een plantaardige kipvervanger of tofu.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 680 kcal
- 37 g vet waarvan 16 g verzadigd
- 51 g koolhydraten
- 31 g eiwit
- 9 g vezels
- 3,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen